Hirdetési felület
Aktív pihenés a Balatonnál

KÖZLEKEDÉS

A Balatont körbeöleli a 71-es és a 7-es út, így a tó főútvonalon könnyen körbejárható. A tömegközlekedés is e kiépített úthálózatra épül, autóbusszal minden település elérhető. Jegyet a megteendő távolságtól függően felszálláskor, a buszvezetőtől vehetünk, készpénzért. A tó körbeutazására egy busszal nincs lehetőség, a buszjáratokat különböző megyék üzemeltetik.
A balatoni vasúti fővonal a déli parton fut, de az északi part is bejárható vonattal, jegyváltás a vasútállomásokon. A MÁV nosztalgiavonatot is üzemeltet a Keszthely-Badacsony-Révfülöp-Sümeg vonalon, ez július 1. és augusztus 31. között közlekedik.
INFORMÁCIÓ
Autóbusz: www.volan.hu
Vonat:  www.mav-start.hu

Magyarországon az autópályák használatáért fizetni kell. Az M1 - es, az M3-as, az M5-ös, az M6-os és az M7 –es (Balatonra) autópályákra egységes matricát lehet vásárolni, négynapos, tíznapos, havi és éves használatra. A matricák a közúti határátkelőhelyeken és a töltő-állomásokon is megválthatóak.
A matrica kizárólag ellenőrző szelvénnyel együtt érvényes.
Figyelem!
Magyarországon az autópályákon a sebességhatár 130 km/óra, ennek betartását radarral rendszeresen ellenőrzik.

M1 Budapest - Hegyeshalom
M3 Budapest - Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen
M5 Budapest - Röszke
M6 Budapest - Dunaújváros
M7 Budapest - Nagykanizsa
M0 Budapest - körgyűrű (a főváros gyorsabb kikerülésére szolgál)

ÚTINFORM +36 1 322-7052, 322-7643, 322-2238
www.autopalya.hu

A Balaton északi és déli partja közötti kapcsolatot a hajókikötővel rendelkező települések között, idegenforgalmi szezonban a Balatoni Hajózási Zrt biztosítja. A tavon március végétől október közepéig menetrend-szerinti hajójáratokat üzemeltetnek - jegyet váltani a kikötőkben lehet. A balatoni személyhajó-forgalom nagy részét 24 motoros személyhajó és egy 25 fő befogadó-képességű vitorlás bonyolítja le.
A Balaton északi és déli partja között a híd szerepét tölti be a Szántódrév-Tihanyrév útvonalon közlekedő 4 komp.

INFORMÁCIÓ: +36 84 310050

www.balatonihajozas.hu

Előző cikk Következő cikk